Východočeská polévka z kysaného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 329.5 mg
- Vláknina 3135.5 mg
- Vitamín A 3135.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu smícháme s mlékem a hladkou moukou.
-
2
Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do hrnce s vodou, přisypeme kmín, osolíme a necháme vařit.
-
3
Kysané zelí slijeme, lák si necháme stranou. Zelí překrájíme na menší části, přidáme ho k již skoro měkkým bramborám, promícháme a polévku ještě krátce provaříme. Pak přilijeme zahuštěnou připravenou smetanu, dochutíme lákem ze zelí, osolíme, už jen velmi krátce necháme přejít varem, zjemníme máslem a podáváme.