Vajíčkový nákyp

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cibulka jarní
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 533.2 mg
  • Draslík 177.1 mg
  • Vláknina 2298.8 mg
  • Vitamín A 2298.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvičce na 30 g másla osmahneme 8 vajíček. Potom je necháme vychladnout, přendáme do misky a smícháme se smetanou. Přidáme na kousky nakrájené a v mléce namočené rohlíky, nasekanou zelenou část jarní cibulky. Směs dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.

  • 2

    Zapékací formu vytřeme máslem a vlijeme do ní připravenou hmotu. Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20-30 minut.

  • 3

    Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout. Potom krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu