Vajíčkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 533.2 mg
- Draslík 177.1 mg
- Vláknina 2298.8 mg
- Vitamín A 2298.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvičce na 30 g másla osmahneme 8 vajíček. Potom je necháme vychladnout, přendáme do misky a smícháme se smetanou. Přidáme na kousky nakrájené a v mléce namočené rohlíky, nasekanou zelenou část jarní cibulky. Směs dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
-
2
Zapékací formu vytřeme máslem a vlijeme do ní připravenou hmotu. Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20-30 minut.
-
3
Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout. Potom krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a servírujeme.