Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mléko - podmáslí
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Šalotka
  • 300 g Chřest zelený
  • 100 g Chřest zelený
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 76 mg
  • Vláknina 595 mg
  • Vitamín A 595 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme, přilijeme vývar, přidáme chřest a povaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, podmáslí, osolíme, opepříme a rozmixujeme dokrémova.

  • 2

    V hrnci povaříme chřest 4 minuty, scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s horkým máslem a orestujeme. Petrželku posekáme najemno, smícháme s olejem a podle chuti osolíme.

  • 3

    Do polévkových talířů vložíme orestovaný chřest, zalijeme krémovou chřestovou směsí a ozdobíme petrželkou s olejem.

Komentáře k receptu