Krémová polévka chřestová se smetanou a podmáslím
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 1.77 g Máslo čerstvé
- 30 g Mléko - podmáslí
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 50 g Šalotka
- 300 g Chřest zelený
- 100 g Chřest zelený
- 20 g Petržel kudrnka
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Vývar slepičí
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 76 mg
- Vláknina 595 mg
- Vitamín A 595 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme, přilijeme vývar, přidáme chřest a povaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, podmáslí, osolíme, opepříme a rozmixujeme dokrémova.
-
2
V hrnci povaříme chřest 4 minuty, scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s horkým máslem a orestujeme. Petrželku posekáme najemno, smícháme s olejem a podle chuti osolíme.
-
3
Do polévkových talířů vložíme orestovaný chřest, zalijeme krémovou chřestovou směsí a ozdobíme petrželkou s olejem.