Zapečený siven se smetanou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Pórek
- 8 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Majoránka
- 20 g Pažitka
- 50 g Cibulka jarní
- 10 g Tymián čerstvý
- 3 g Pepř bílý
- 20 g Petržel kudrnka
- 800 g Siven
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1434 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 256.8 mg
- Vláknina 5963 mg
- Vitamín A 5963 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané siveny nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a pórkem, zalijeme vínem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.
-
2
Zatím vyšleháme máslo do pěny, vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a koření.
-
3
Upečené ryby vyjmeme a uchováme v teple, výpek z ryb krátce povaříme a vmícháme ochucené máslo a smetanu. Krátce povaříme a hotovou omáčkou přelijeme upečené ryby. Ozdobíme snítkou petrželky.