Čokoládové řezy se zmrzlinou
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 40 g Čokoláda hořká
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Ořechy lískové
- 200 g Smetana 16% (pochoutková)
- 50 g Sušenky Club - máslové
- 20 g Cukr vanilka
- 30 g Mák mletý
- 100 g Zmrzlina vanilková
- 30 g Kakao
- 20 ml Rum
- 20 ml Becherovka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 58 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 250.9 mg
- Draslík 400.8 mg
- Vláknina 11192.5 mg
- Vitamín A 11192.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Postupně metlou zašleháme drcené oříšky, nalámané sušenky a měkké máslo. Hmotu nalijeme do obdélníkové formy a dáme zchladit. V horké smetaně rozpustíme vanilkový cukr, do chladnoucí smetany přimícháme žloutky a nalámanou čokoládu, přilijeme becherovku, přidáme měkké máslo a vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy na ztuhlou čokoládovou hmotu a dáme do lednice.
-
2
Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, vmícháme rum, mletý mák a dáme zamrazit.
-
3
Vychladlý dezert nakrájíme na kostky, upravíme na dezertní talířky, posypeme kakaem, doplníme kouskem zmrzliny a podáváme.