Krémová polévka z kozího sýru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Brambory
  • 120 g Listové těsto
  • 15 g Olej olivový
  • 50 g Pórek
  • 200 g Sýr kozí
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Šunka parmská
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 500 ml Smetana na vaření
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1492 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 202.5 mg
  • Vláknina 3103 mg
  • Vitamín A 3103 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový očištěný brambor nastrouháme najemno, pórek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme pórek, necháme zesklovatět, přilijeme smetanu, drůbeží vývar a vaříme zvolna asi čtvrt hodiny. Nyní přisypeme strouhaný brambor se sýrem, povaříme 4 minuty, odstavíme a důkladně rozmixujeme do krémova. Podle chuti osolíme a opepříme. Parmskou šunku nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme. Listové těsto vyválíme na tenčí plát, nařežeme na proužky, vždy dva proužky přiložíme k sobě a zatočíme do vrtule. Vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, potřeme žloutkem, posypeme bylinkami, solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut dozlatova.

  • 2

    Do polévkových misek rozdělíme opraženou šunku, zalijeme krémem, doplníme bylinkovou tyčinkou a podáváme.

Komentáře k receptu