Okoun na smetaně s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 800 g Okoun - filety
  • 3 g Pepř bílý
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 284.7 mg
  • Vláknina 5380 mg
  • Vitamín A 5380 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.

  • 2

    V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu