Okoun na smetaně s žampiony
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 7 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 150 g Žampiony čerstvé
- 3 g Muškátový oříšek
- 800 g Okoun - filety
- 3 g Pepř bílý
- 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 30 ml Citronová šťáva
- 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1196 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 284.7 mg
- Vláknina 5380 mg
- Vitamín A 5380 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.
-
2
V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.