Plzeňská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1379 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 352.3 mg
- Vláknina 586.6 mg
- Vitamín A 586.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou za stálého míchání podléváme studeným vývarem. Když máme v hrnci s jíškou všechen vývar, necháme ho 15 minut vařit a pak ho přecedíme. Přecezený dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, zalijeme smetanou, promícháme a necháme ještě 5 minut vařit. Na závěr do polévky přidáme jemně nasekanou petrželku a pažitku a polévku jen velmi krátce necháme přejít varem.
-
2
Jednotlivé porce polévky podáváme posypané kostičkami chleba osmaženými na suché rozpálené pánvi.