Indická jehněčí polévka
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Pasta česneková
- 1 kávová lžička Pasta zázvorová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička
- 0.3 l Voda pitná
- 1 l Vývar jehněčí
- 0.25 kg Jehněčí maso mleté
- 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 157.1 mg
- Draslík 492.7 mg
- Vláknina 8005.2 mg
- Vitamín A 8005.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily.
-
2
V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem.
-
3
Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme.