Indická jehněčí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Pasta česneková
  • 1 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 0.3 l Voda pitná
  • 1 l Vývar jehněčí
  • 0.25 kg Jehněčí maso mleté
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 157.1 mg
  • Draslík 492.7 mg
  • Vláknina 8005.2 mg
  • Vitamín A 8005.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily.

  • 2

    V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem.

  • 3

    Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu