Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Hlíva ústřičná
- 150 g Sýr Niva (Rokfór)
- 200 g Zakysaná smetana
- 200 g Mouka pšeničná
- 100 ml Mléko polotučné
- 250 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.28 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 22 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 179 mg
- Draslík 250.6 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky našleháme společně s bílým vínem. Přidáme mouku a špetku soli a vše pečlivě promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
-
2
Hlívu pečlivě očistíme a odkrojíme nohy. Přidáme špetku soli a pepře. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do těsta.
-
3
Rokfór protlačíme cedníkem a společně s mlékem ho rozetřeme dohladka. Zalijeme zakysanou smetanou a dochutíme zeleným pepřem. Vše důkladně zamícháme.
-
4
Olej necháme rozehřát na 170°C. Hlívy ponoříme do těstíčka a smažíme je na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a necháme okapat. Podáváme s rokfórovou omáčkou.