Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hlíva ústřičná
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 g Mouka pšeničná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.28 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 179 mg
  • Draslík 250.6 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky našleháme společně s bílým vínem. Přidáme mouku a špetku soli a vše pečlivě promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

  • 2

    Hlívu pečlivě očistíme a odkrojíme nohy. Přidáme špetku soli a pepře. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do těsta.

  • 3

    Rokfór protlačíme cedníkem a společně s mlékem ho rozetřeme dohladka. Zalijeme zakysanou smetanou a dochutíme zeleným pepřem. Vše důkladně zamícháme.

  • 4

    Olej necháme rozehřát na 170°C. Hlívy ponoříme do těstíčka a smažíme je na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a necháme okapat. Podáváme s rokfórovou omáčkou.

Komentáře k receptu