Penne s rajčatovou smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Penne
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 21.2 mg
  • Draslík 145.3 mg
  • Vláknina 1629.2 mg
  • Vitamín A 1629.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a dužinu bez semínek nakrájíme najemno.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 3

    Mezitím ze slaniny odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jarní cibulkou ji asi 5min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou bazalku, smetanu, ochutíme solí, pepřem a omáčku asi 5min zvolna provaříme. Poté vložíme rajčata a krátce prohřejeme.

  • 4

    Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu