Polévka z černého piva s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1.5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 85.9 mg
  • Vláknina 1139.8 mg
  • Vitamín A 1139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 88.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody a uvaříme v něm rýži.

  • 2

    Do hrnce nalijeme pivo, přivedeme ho do varu, vmícháme do něj cukr a skořici, krátce povaříme a odstavíme z ohně. Do horké polévky přimícháme vajíčka, která jsme v hrnku rozšlehali se smetanou a přidáme uvařenou scezenou rýži. Pak ještě vmícháme nastrouhaný sýr a podáváme.

Komentáře k receptu