Doktorská šunka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Šunka dušená
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 4 g Cukr krupice
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 168.5 mg
  • Vláknina 2795 mg
  • Vitamín A 2795 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze šunky nakrájíme 8 plátků, které opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a protlak, lžičku cukru, vše promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem.

  • 2

    Plátky šunky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu