Doktorská šunka
Suroviny
- 400 g Šunka dušená
- 40 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel kudrnka
- 4 g Cukr krupice
- 30 ml Olej olivový
- 20 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 3 dl Víno bílé
- 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 74.5 mg
- Draslík 168.5 mg
- Vláknina 2795 mg
- Vitamín A 2795 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze šunky nakrájíme 8 plátků, které opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a protlak, lžičku cukru, vše promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem.
-
2
Plátky šunky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.