Pražská dršťková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kg Dršťky vařené
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 151.4 mg
  • Draslík 262.2 mg
  • Vláknina 1243.3 mg
  • Vitamín A 1243.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu. Pak přisypeme nakrájené cibule a česnek, krátce je osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme předvařené nakrájené drštky, dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Polévku zjemníme přimícháním smetany a podáváme.

Komentáře k receptu