Pražská dršťková polévka
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kg Dršťky vařené
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 151.4 mg
- Draslík 262.2 mg
- Vláknina 1243.3 mg
- Vitamín A 1243.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
2
Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu. Pak přisypeme nakrájené cibule a česnek, krátce je osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme předvařené nakrájené drštky, dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Polévku zjemníme přimícháním smetany a podáváme.