Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 222.3 mg
  • Vláknina 2202.3 mg
  • Vitamín A 2202.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou.

  • 4

    Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí.

  • 5

    Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu