Filé z candáta s paprikovou polévkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Zázvor celý
  • 20 ml Olej olivový
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1097 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 176.5 mg
  • Draslík 734 mg
  • Vláknina 2885.3 mg
  • Vitamín A 2885.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta nafiletujeme, kůži opatrně nařežeme a rybu nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na kostičky, pažitku nasekáme nadrobno.

  • 2

    Nejprve připravíme rybu. Na oleji na mírném plameni smažíme porce ryby kůží dolů. Když se kůže usmaží dokřupava, přidáme máslo, petrželovou nať a dál pomalu smažíme. Během smažení maso přeléváme výpekem. Usmaženou rybu necháme okapat, osolíme, opepříme a držíme na teple.

  • 3

    V mezičase připravíme polévku. Cibuli zpěníme na másle, přidáme citronovou trávu, chilli papriku bez semen, oloupaný zázvor, pokrájené papriky a osmažíme. Poté přelijeme vínem a vaříme. Když se víno vyvaří, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 40 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Polévku varem zredukujeme na polovinu. Do uvařené polévky vmícháme smetanu a osolíme.

  • 4

    Porce ryby podáváme v hlubokém talíři, přelité polévkou a posypané pažitkou.

Komentáře k receptu