Vepřové nudličky s jemnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 37 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.9 mg
- Draslík 630.1 mg
- Vláknina 2083.8 mg
- Vitamín A 2083.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
-
3
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.
-
4
Do hrnce dáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.
-
5
Do hrnce k omáčce dáme osmažené vepřové nudličky, promícháme a necháme prohřát.
-
6
Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.