Vepřové nudličky s jemnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 0.6 kg Vepřová kýta
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.9 mg
  • Draslík 630.1 mg
  • Vláknina 2083.8 mg
  • Vitamín A 2083.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.

  • 4

    Do hrnce dáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Do hrnce k omáčce dáme osmažené vepřové nudličky, promícháme a necháme prohřát.

  • 6

    Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu