Šumavské krupicové noky s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 19 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 151.2 mg
- Draslík 88.2 mg
- Vláknina 3265.5 mg
- Vitamín A 3265.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou. Borůvky dáme do hrnce s 1 dl vody, přimícháme cukr, skořici, lžíci másla a špetku soli, a borůvky rozvaříme. V hrnku rozmícháme Solamyl s třemi lžícemi vody a zahustíme borůvkovou směs v hrnci, kterou pak ještě zjemníme přimícháním smetany.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
-
3
Zbylé máslo v míse utřeme se žloutky a tvarohem, pak přimícháme dětskou krupičku a nakonec sníh z bílků. Z těsta vykrajujeme namočenou lžící noky, které ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.
-
4
Uvařené noky rozložíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.