Řecká citronová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 80 g Rýže loupaná
  • 100 g Salát hlávkový
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 2 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Petržel kořen
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 130 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 727 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 741.8 mg
  • Vláknina 6099.7 mg
  • Vitamín A 6099.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme slepičí maso, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, zalijeme osolenou vodou a pozvolna vaříme 2 a půl hodiny.

  • 2

    Uvařenou slepici necháme vychladnout ve vývaru, potom vyjmeme, zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme a čistý vrátíme do hrnce. Přidáme propláchnutou rýži a vaříme asi 10 minut. Z tymiánu, bobkového listu a šalvěje vytvoříme polévkový balíček a vložíme do hrnce. Salát nakrájíme na proužky a spolu s kousky masa přidáme do polévky, na mírném ohni povaříme 5 minut.

  • 3

    Vyjmeme balíček s bylinkami, polévku zalijeme zakysanou smetanou, citronovou šťávou, opeříme, dosolíme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu