Štika na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 87.5 mg
- Draslík 107.8 mg
- Vláknina 6775.5 mg
- Vitamín A 6775.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štiku zbavíme hlavy, ocasu a ploutví, rozpůlíme a vyjmeme kostru. Porce osušíme, osolíme, obalíme v mouce a vložíme na pánev na rozehřáté máslo s polovinou piva. Posypeme nastrouhaným zázvorem,bobkovým listem a cukrem, necháme dusit doměkka. Hotovou rybu vyjmeme, do šťávy nalijeme zbytek piva, nadrolíme chléb a vmícháme smetanu. Krátce povaříme, rozmixujeme ručním mixérem a dosolíme. Hotové porce štiky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanými mandlemi.