Uzená krkovička s mandlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Uzená vepřová krkovička
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř bílý
  • 30 g Mandle
  • 50 g Křen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 74.3 mg
  • Vláknina 2505 mg
  • Vitamín A 2505 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s vodou a vaříme asi 15 minut, potom vodu slijeme, dáme novou a dovaříme maso doměkka. V rendlíku usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem(asi 2 dl) z uzeného, opepříme a necháme povařit. Zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný křen a nasekané mandle a už jen velmi krátce povaříme. Vařenou krkovičku necháme okapat na cedníku, nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou omáčkou.

Komentáře k receptu