Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 50 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 74.3 mg
- Vláknina 2505 mg
- Vitamín A 2505 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s vodou a vaříme asi 15 minut, potom vodu slijeme, dáme novou a dovaříme maso doměkka. V rendlíku usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem(asi 2 dl) z uzeného, opepříme a necháme povařit. Zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný křen a nasekané mandle a už jen velmi krátce povaříme. Vařenou krkovičku necháme okapat na cedníku, nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou omáčkou.