Domácí žloutkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 23 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 160.3 mg
- Draslík 13.7 mg
- Vláknina 1448.9 mg
- Vitamín A 1448.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 517.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní desce rozválíme těsto na obdélník a nakrájíme na 3 stejné pruhy. Položíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
-
2
Ve 250ml mléka rozmícháme žloutky a pudinkové prášky. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme 3 lžíce rumu a necháme vychladnout.
-
3
Do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
-
4
Upečené pruhy těsta podélně rozkrojíme, polovinu vzniklých pruhů potřeme silnou vrstvou žloutkového krému a přiklopíme zbylými pruhy těsta, které předem nakrojíme na řezy.
-
5
V hrnku rozmícháme moučkový cukr s rumem a potom přilijeme vroucí vodu. Směs třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne. Pokud je poleva řídká, přidáme cukr, když je moc hustá, přilijeme trochu vody.
-
6
Povrch moučníku potřeme polevou a podle naznačených řezů nakrájíme porce. Polevu necháme ztuhnout.