Klokočenský špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 200 g Slanina vepřová
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 3 g Nakládaný zelený pepř
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 20 ml Hořčice Dijonská
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1652 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 1170.8 mg
  • Vláknina 5580 mg
  • Vitamín A 5580 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou nakrájíme na medailonky, slaninu na plátky a oloupané brambory a cibuli na kolečka. Nabodneme střídavě na špízovou jehlu, slaninu dáme častěji než ostatní suroviny, aby špíz promastila. Potřeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 2

    Zatím připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme worcester, zelený pepř a hořčici, několik minut povaříme. Nakonec vmícháme šlehačku a osolíme. Špízy podáváme přelité teplou omáčkou a s vhodným pečivem.

Komentáře k receptu