Smetanová omáčka s křenem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Křen
  • 40 g Mandle
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1596 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 3316 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 592.2 mg
  • Draslík 1121.3 mg
  • Vláknina 21000 mg
  • Vitamín A 21000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme teplým vývarem, vmícháme smetanu a za častého míchání povaříme půl hodiny. Do již odstavené omáčky vmícháme žloutek, najemno nastrouhaný křen a nasekané spařené a oloupané mandle. Omáčku již nevaříme, srazila by se, osolíme, opepříme.

Komentáře k receptu