Piškotová omeleta s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Kompot borůvkový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1651 kcal
  • Sacharidy 274 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 270 g
  • Cholesterol 622.7 mg
  • Draslík 420.9 mg
  • Vláknina 20440 mg
  • Vitamín A 20440 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky ušleháme do bílé pěny s krupicovým cukrem, přidáme k sněhu z bílků, přisypeme mouku se Solamylem a vše promícháme.

  • 2

    Pečicí papír rozprostřeme na plech a z těsta na něm vytvoříme kulaté omelety, které upečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů Celsia.

  • 3

    Plech s upečenými omeletami vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a obrátíme. Plech dáme stranou, z omelet opatrně stáhneme pečicí papír, překlopíme je a necháme mírně vychladnout.

  • 4

    Z borůvek, které jsme nechali okapat, dáme malou část stranou na zdobení, zbylé rozmačkáme a promícháme s ušlehanou šlehačkou a s moučkovým i vanilkovým cukrem.

  • 5

    Omelety potřeme borůvkovou směsí, posypeme celými borůvkami a podáváme.

Komentáře k receptu