Piškotová omeleta s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1651 kcal
- Sacharidy 274 g
- Tuky 54 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 270 g
- Cholesterol 622.7 mg
- Draslík 420.9 mg
- Vláknina 20440 mg
- Vitamín A 20440 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky ušleháme do bílé pěny s krupicovým cukrem, přidáme k sněhu z bílků, přisypeme mouku se Solamylem a vše promícháme.
-
2
Pečicí papír rozprostřeme na plech a z těsta na něm vytvoříme kulaté omelety, které upečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů Celsia.
-
3
Plech s upečenými omeletami vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a obrátíme. Plech dáme stranou, z omelet opatrně stáhneme pečicí papír, překlopíme je a necháme mírně vychladnout.
-
4
Z borůvek, které jsme nechali okapat, dáme malou část stranou na zdobení, zbylé rozmačkáme a promícháme s ušlehanou šlehačkou a s moučkovým i vanilkovým cukrem.
-
5
Omelety potřeme borůvkovou směsí, posypeme celými borůvkami a podáváme.