Válečky z mletého jehněčího
Suroviny
- 100 ml Máslo čerstvé
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 ks Jogurt bílý
- 4 ks Bobkový list
- 5 ks Hřebíček
- 2 ks Skořice celá
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Jehněčí maso mleté
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Nové koření mleté
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 43 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 115.2 mg
- Draslík 410.1 mg
- Vláknina 11859.8 mg
- Vitamín A 11859.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny na kofty důkladně zamícháme a odložíme je na 30 minut bokem, aby uležely. Následně kofty vytvarujeme na válečky.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo a zalijeme jej jogurtem. Přidáme bobkový list, mleté koření, nové koření a špetku soli. Na závěr do pánve vložíme kofty a necháme je osmažit. Zaléváme vodou a mlékem a necháme maso vařit, dokud nepustí veškerou šťávu. Tento proces opakujeme, dokud se nám kofty nezabarví do hněda.
-
3
Následně zalijeme třemi šálky vody, přikryjeme poklicí a necháme 20 minut dusit, dokud kofty nezměknou. Poté sundáme poklici a vaříme, dokud se kofty neobalí omáčkou. Ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.