Mexický pikantní burritos
Suroviny
- 190 g Kečup ostrý
- 170 g Omáčka k masu česneková
- 300 g Fazole
- 400 g Kuřecí maso vařené
- 200 g Sýr Čedar
- 250 g Tortilla
- 200 g Avokádo
- 30 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 43 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 52.3 mg
- Draslík 411.7 mg
- Vláknina 11741.7 mg
- Vitamín A 11741.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule i česnek oloupeme, spolu s chilli papričkami nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí prsa pokrájíme na slabé proužky, pikantní fazole scedíme a necháme okapat.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme jednu nakrájenou cibuli, česnek a zprudka orestujeme. Přidáme rozkrájené maso, vmícháme česnekovou omáčku, připravené chilli papričky, nakonec ostrý kečup a přidáme kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme, dusíme přibližně 20 minut, aby bylo maso dostatečně měkké.
-
3
Tortilly zahřejeme a opečeme v suché pánvi po dobu přibližně 30 sekund.
-
4
Příprava pasty guacamole: avokádo oloupeme, v misce rozmačkáme na kaši, přidáme oloupaný prolisovaný česnek, přisypeme sůl, pepř, podle chuti i vymačkanou citrónovou šťávu. Nakonec dochutíme kari kořením a všechny suroviny důkladně promícháme. Okapané fazole vsypeme do kastrůlku, zahřejeme a smícháme s připraveným masem. Tortilly rozložíme na pracovní plochu a každou potřeme pastou guacamola, lžící na ně položíme maso s fazolemi, přiložíme na tenké plátky pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný sýr a tortillu zabalíme do rolky.
-
5
Hotové rolky podle porci rozdělíme na talíře. Do malé mističky zvlášť dáme zakysanou smetanu a podáváme.