Indické grilované kuřecí kousky
Suroviny
- 500 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Paprika červená
- 10 ks Chilli paprička zelená
- 2 špetka Sůl
- 1 kg Kuřecí prsa
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Pasta česneková
- 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 32 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 283.3 mg
- Draslík 1474.1 mg
- Vláknina 8985.3 mg
- Vitamín A 8985.3 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 138.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu si smícháme citronovou šťávu, chilli koření a špetku soli. Prsa zbavíme nečistot, nakrájíme je na malé kousíčky a necháme je marinovat po dobu 30 minut. Následně je vyjmeme a vymačkáme z nich šťávu.
-
2
Smícháme dohromady nakrájené zelené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru, smetanu, česnekovou a zázvorovou pastu, vejce, kukuřičnou mouku a špetku soli. Důkladně a pečlivě zamícháme ještě jednou.
-
3
Kuřecí kousky necháme v této směsi marinovat 24 hodin, v lednici. Rajčata omyjeme, zbavíme nečistot a rozkrájíme na čtvrtky, které zbavíme dužiny. Cibuli a papriku také zbavíme nečistot, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli na kolečka.
-
4
Kuřecí napícháme postupně s kolečky cibule, kostičkami papriky a rajčaty na špízy. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na grilu. Občas otočíme. Ihned podáváme.