Čokoládové fondue Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 429.5 mg
- Vláknina 11100 mg
- Vitamín A 11100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 124.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostrouháme kůru z jednoho pomeranče, z pomeranče odstraníme zbytky slupek, vnitřek rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky pro další použití.
-
2
Různé druhy čerstvého sezonního ovoce oloupeme, zbavíme pecek nebo jádřinců a rozkrájíme na větší kusy. Přidáme je k pomerančovým dílkům.
-
3
Vanilkové tobolky rozřízneme a zrníčka vyjmeme. V rendlíku smícháme mléko a šlehačku s cukrem a medem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru s vanilkovými zrníčky. Směs postavíme na mírný oheň a zahřejeme na 65 °C. Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a dáme ji rozpustit ve vodní lázni. Zahřátou mléčnou směs nalijeme přes síto do rozpuštěné čokolády a dobře spolu rozmícháme. Přidáme likér Cointreau, zahřejeme, stáhneme z ohně a rozlijeme do nahřátých hlubokých namáčecích misek.
-
4
Ovoce vyndáme z ledničky a rozdělíme na porce.
-
5
Kousky ovoce namáčíme v čokoládovém krému.