Hartmanická chlebovka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 12 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 64.2 mg
- Draslík 53.3 mg
- Vláknina 531 mg
- Vitamín A 531 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut.
-
2
Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky.
-
3
Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme.