Pečený javorový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka kukuřičná
  • 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • 8 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 169.4 mg
  • Draslík 162.6 mg
  • Vláknina 2685 mg
  • Vitamín A 2685 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké misce smícháme mouku se žloutky, 4 lžícemi javorového sirupu a kůrou z jednoho pomeranče. Směs mixujeme a postupně přidáváme smetanu, dokud nevznikne pevná hmota.

  • 2

    Bílky vyšleháme na pevný sníh, který potom smícháme se zbytkem surovin.

  • 3

    Každou zapékací misku o objemu 150ml vymažeme jednou lžičkou sirupu a nalijeme do ní směs. Pečeme na 230°C cca 10 minut, dokud krém neztuhne.

Komentáře k receptu