Pečený javorový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 169.4 mg
- Draslík 162.6 mg
- Vláknina 2685 mg
- Vitamín A 2685 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké misce smícháme mouku se žloutky, 4 lžícemi javorového sirupu a kůrou z jednoho pomeranče. Směs mixujeme a postupně přidáváme smetanu, dokud nevznikne pevná hmota.
-
2
Bílky vyšleháme na pevný sníh, který potom smícháme se zbytkem surovin.
-
3
Každou zapékací misku o objemu 150ml vymažeme jednou lžičkou sirupu a nalijeme do ní směs. Pečeme na 230°C cca 10 minut, dokud krém neztuhne.