Kapusta na smetaně se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 218 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 359.6 mg
  • Vláknina 8110 mg
  • Vitamín A 8110 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme nadrobno, v rendlíku rozehřejeme trochu oleje a slaninu opečeme dozlatova.

  • 2

    Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a podusíme 8 minut. Vmícháme rozpuštěné máslo, kapustu nakrájenou na nudličky a 4 minuty zakryté dusíme.

  • 3

    Nakonec zalijeme smetanou a povaříme, dokud smetana nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu