Kopřivová bramboračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 20 g Kopřiva
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana zakysaná 14%
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 98.6 mg
  • Draslík 402 mg
  • Vláknina 5767.6 mg
  • Vitamín A 5767.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé jarní kopřivy omyjeme a drobně je pokrájíme. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.

  • 2

    Připravíme světlou suchou jíšku - na rozpálenou pánev nasypeme hladkou mouku a za stálého míchání ji usmažíme dorůžova.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a brambory vaříme doměkka 17-20 minut.

  • 4

    Když jsou brambory měkké, přidáme jíšku, kterou povaříme 2-3 minuty, vsypeme pokrájené kopřivy, česnek, pepř a zamícháme. Pomalu vaříme 1-2 minuty.

  • 5

    Polévku zjemníme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek.

Komentáře k receptu