Parfait grand marnier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 41 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 610 mg
- Draslík 220.8 mg
- Vláknina 2900 mg
- Vitamín A 2900 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Piškotový korpus vykrojíme do koleček dle formiček na pudink, do každé z nich dáme jeden plátek piškotu a pokapeme troškou likéru. Formičky vyložíme na bocích papírem. Z pomeranče nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme.
-
2
Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu, navrch dáme nerezovou mísu se žloutky. Pomerančovou šťávu a cukr zvolna vaříme, za stálého míchání necháme odpařit polovinu tekutiny, poté přilijeme likér a směs vlijeme ke žloutkům. Hmotu za stálého míchání necháme zhoustnout, vodu ve vodní lázni udržujeme pod hranicí varu. Jakmile je krém hustý, přemístíme mísu do studené vodní lázně a mícháme do zchladnutí. Poté opatrně všleháme ušlehanou smetanu.
-
3
Krémem potom naplníme formičky a necháme 4 hodiny v mrazničce. Servírujeme posypané kakaem a ozdobené pomerančovou kůrou. Před podáváním odstraníme papír z formiček.