Králík po pražsku
Suroviny
- 800 g Králičí maso
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá lahůdková
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1156.6 mg
- Vláknina 8064.8 mg
- Vitamín A 8064.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 74.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na másle. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše osmahneme dozlatova.
-
2
Podlijeme asi 1,5 dl vývarem a přisypeme trochu papriky.
-
3
Vložíme naporcovaného králíka a dusíme do změknutí.
-
4
Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Dochutíme, zakapeme citronovou šťávou, přecedíme a povaříme.
-
5
K příloze podáváme houskový knedlík.