Hovězí steaky s dušenou petrželí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Petržel kořen
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 66.4 mg
  • Draslík 1722.3 mg
  • Vláknina 14879.2 mg
  • Vitamín A 14879.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 275.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.

  • 4

    Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.

  • 6

    V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.

  • 7

    Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu