Hovězí steaky s dušenou petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 66.4 mg
- Draslík 1722.3 mg
- Vláknina 14879.2 mg
- Vitamín A 14879.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 275.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.
-
3
Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.
-
4
Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.
-
5
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.
-
6
V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.
-
7
Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.