Těstoviny s houbami a parmezánem
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Těstoviny konzumní
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Řeřicha
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 15 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 324.8 mg
- Vláknina 4273.3 mg
- Vitamín A 4273.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Houby omyjeme, necháme okapat a pak je nakrájíme na plátky. Řeřichu omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou řeřichou.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme, necháme v sítu okapat a pak je smícháme s houbovou směsí.
-
5
Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.