Omelety s bylinkami a žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Smetana 12% (konzumní)
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 0.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 322.9 mg
  • Vláknina 2878.8 mg
  • Vitamín A 2878.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno ji nasekáme.

  • 2

    V míse smícháme mouku a trochu mléka, osolíme, přimícháme žloutek, přilijeme zbylé mléko a ušleháme hladké těsto. Pak do těsta přimícháme petrželku a necháme ho 15 minut odpočinout.

  • 3

    Žampióny omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a i se zelenou natí nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a omeletu smažíme na středním ohni z každé strany 1 až 2 minuty dozlatova. Postupně usmažíme omelety ze všeho těsta, přikryjeme je a necháme v teple.

  • 6

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání osmažíme nakrájené cibulky a žampióny, pak přidáme prolisovaný česnek a směs ochutíme tymiánem. Přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Vaříme na středním ohni přibližně 2 minuty až směs trochu zhoustne, pak opepříme a osolíme.

  • 7

    Na upečené omelety rozetřeme houbovou náplň, přeložíme je a podáváme posypané nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu