Žampionové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 750 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 652.6 mg
  • Vláknina 4908.8 mg
  • Vitamín A 4908.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne.

  • 4

    Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu