Krémová polévka z artyčoků se šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Artyčoky
  • 60 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Šunka parmská
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 176.5 mg
  • Vláknina 6670 mg
  • Vitamín A 6670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdíčka artyčoků vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozpuštěné máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Uvařené artyčoky rozmixujeme dohladka přímo ve vodě, ve které se vařily, pomalu přidáme cibulovou jíšku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme půl hodiny. Nakonec přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme podle chuti, zakápneme vinným octem, polévku nalijeme do hlubokých talířů, parmskou šunku nakrájíme na nudličky a posypeme povrch polévky.

Komentáře k receptu