Kávová zmrzlina se smaženým banánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 g Cukr krupice
  • 30 ml Káva instantní
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 224.6 mg
  • Draslík 1265.6 mg
  • Vláknina 10422 mg
  • Vitamín A 10422 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme kávu, mléko a vanilkový cukr, ohříváme, až se tekutina téměř odpaří. Žloutek s cukrem utřeme do pěny, postupně přiléváme za stálého míchání horké husté kávové mléko. Krém musí mírně pěnit. Šleháme ho v ledové vodní lázni, dokud není zcela studený.

  • 2

    Smetanu ušleháme dohladka a vmícháme ji do krému. Krémem naplníme misky, uložíme je do mrazničky.

  • 3

    Před podáváním zmrzliny oloupeme banány, podélně i příčně je rozřízneme. V pánvi rozehřejeme máslo s medem a banány krátce osmažíme.

  • 4

    Banány rozložíme na servírovací talíře, přidáme kopečky kávového zmrzlinového krému a podáváme.

Komentáře k receptu