Smažené hruškové plátky s mandlovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Cukr moučkový
  • 4 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 247.8 mg
  • Vláknina 12423 mg
  • Vitamín A 12423 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme pod studenou vodou, oloupeme a najemno nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme 50 gramů cukru s za stálého míchání smažíme, až cukr zhědne. Pak přisypeme nakrájené mandle, promícháme, odstavíme z ohně a necháme zchladit.

  • 3

    Smetanu ušleháme a do šlehačky přimícháme mandle z pánve.

  • 4

    Hrušky oloupeme, podélně je rozkrojíme na čtyři díly, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťtávou.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přimícháme zbylý cukr a plátky hrušek na něm krátce podusíme.

  • 6

    Plátky hrušek přendáme na servírovací talíře, přidáme k nim mandlovou - krokantovou - smetanu a podáváme.

Komentáře k receptu