Smažené hruškové plátky s mandlovou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 247.8 mg
- Vláknina 12423 mg
- Vitamín A 12423 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme pod studenou vodou, oloupeme a najemno nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme 50 gramů cukru s za stálého míchání smažíme, až cukr zhědne. Pak přisypeme nakrájené mandle, promícháme, odstavíme z ohně a necháme zchladit.
-
3
Smetanu ušleháme a do šlehačky přimícháme mandle z pánve.
-
4
Hrušky oloupeme, podélně je rozkrojíme na čtyři díly, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťtávou.
-
5
V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přimícháme zbylý cukr a plátky hrušek na něm krátce podusíme.
-
6
Plátky hrušek přendáme na servírovací talíře, přidáme k nim mandlovou - krokantovou - smetanu a podáváme.