Salát z ředviček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Ředkvička
  • 50 g Řeřicha
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 185.5 mg
  • Vláknina 1704.8 mg
  • Vitamín A 1704.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme dresink. Do misky vložíme lžíci majonézy a 2 lžíce zakysané smetany. Promícháme, přidáme cukr, sůl a podle potřeby také citronovou šťávu.

  • 2

    Omyjeme ředkvičky, nakrájíme je na tenké plátky a promícháme s dresinkem.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na osminky a podáváme společně s ředkvičkovým salátem. Nakonec salát posypeme nadrobno nasekanou řeřichou.

Komentáře k receptu