Salát z ředviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 6 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 185.5 mg
- Vláknina 1704.8 mg
- Vitamín A 1704.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme dresink. Do misky vložíme lžíci majonézy a 2 lžíce zakysané smetany. Promícháme, přidáme cukr, sůl a podle potřeby také citronovou šťávu.
-
2
Omyjeme ředkvičky, nakrájíme je na tenké plátky a promícháme s dresinkem.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na osminky a podáváme společně s ředkvičkovým salátem. Nakonec salát posypeme nadrobno nasekanou řeřichou.