Lehký letní salát s žampiony a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 225.1 mg
- Vláknina 1133.3 mg
- Vitamín A 1133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce metlou smícháme vinný ocet, hořčici a smetanu, studenou omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmažíme ji v pánvi dozlatova. Usmažené kostičky slaniny dáme na papírovou utěrku a necháme z nich okapat přebytečný tuk.
-
3
Salát polníček důkladně omyjeme studenou vodou, necháme okapat a potom jej rozdělíme na servírovací talíře. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky, které nakládáme na salát.
-
4
Salát se žampiony přelijeme studenou smetanovou omáčkou a posypeme vychladlými osmaženými kousky slaniny.