Salát z bílého zelí s nektarinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet malinový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nektarinka
  • 1 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 683.9 mg
  • Vláknina 13423.5 mg
  • Vitamín A 13423.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou hlávku bílého zelí rozpůlíme. Z jedné půlky vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky, které dáme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nektarinky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na plátky. Nektarinky promícháme se zelím a cibulí. Omyjeme řeřichu, potrháme ji na menší kousky a přimícháme k zelí.

  • 2

    Připravíme si dresing: smetanu, jogurt, omytý a drobně pokrájený kerblík, sůl, cukr, ocet a pepř důkladně promícháme. Dresing zamícháme do salátu a necháme ho 2 hodiny v chladničce odstát. Salát podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře k receptu