Salát z bílého zelí s nektarinkami
Suroviny
- 300 g Zelí hlávkové bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet malinový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Nektarinka
- 1 polévková lžíce Jogurt bílý
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 2 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 683.9 mg
- Vláknina 13423.5 mg
- Vitamín A 13423.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou hlávku bílého zelí rozpůlíme. Z jedné půlky vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky, které dáme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nektarinky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na plátky. Nektarinky promícháme se zelím a cibulí. Omyjeme řeřichu, potrháme ji na menší kousky a přimícháme k zelí.
-
2
Připravíme si dresing: smetanu, jogurt, omytý a drobně pokrájený kerblík, sůl, cukr, ocet a pepř důkladně promícháme. Dresing zamícháme do salátu a necháme ho 2 hodiny v chladničce odstát. Salát podáváme samostatně nebo jako přílohu.