Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1071 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 75 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 219 mg
- Draslík 902 mg
- Vláknina 265.8 mg
- Vitamín A 265.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 104.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a kůže zbavíme kýtu. Do loje, který na mase zůstal uděláme zářezy. Nesmíme do masa říznout!
-
2
Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme maso ze všech stran.
-
3
Poté vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. 45 minut pečeme v troubě.
-
4
Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme se smetanou.
-
5
Hotové skopové podáváme se smetanovou zálivkou.