Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 1 hrnek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 hrnek Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1071 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 219 mg
  • Draslík 902 mg
  • Vláknina 265.8 mg
  • Vitamín A 265.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 104.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a kůže zbavíme kýtu. Do loje, který na mase zůstal uděláme zářezy. Nesmíme do masa říznout!

  • 2

    Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme maso ze všech stran.

  • 3

    Poté vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. 45 minut pečeme v troubě.

  • 4

    Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme se smetanou.

  • 5

    Hotové skopové podáváme se smetanovou zálivkou.

Komentáře k receptu