Osvěžující okurkový salát s jogurtovým dresingem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 393.2 mg
- Vláknina 2808.5 mg
- Vitamín A 2808.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a osolíme (1 lžička).
-
2
Připravíme jogurtový dresing: do mísy vložíme smetanový jogurt, zakysanou smetanu, sůl, pepř a utřený česnek. Omyjeme čerstvý kopr s pažitkou, bylinky drobně pokrájíme, přidáme k jogurtu.
-
3
Z nakrájených okurek slijeme přebytečnou vodu, přimícháme dresing a uložíme na 20 minut do chladničky. Okurkový salát s dresingem podáváme vychlazený.