Treska v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Treska aljašská
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 771.7 mg
  • Vláknina 2510.8 mg
  • Vitamín A 2510.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou.

  • 3

    Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit.

  • 4

    Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme.

  • 5

    Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu