Treska v pikantní omáčce
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 g Treska aljašská
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno bílé
- 2.5 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 771.7 mg
- Vláknina 2510.8 mg
- Vitamín A 2510.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou.
-
3
Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit.
-
4
Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme.
-
5
Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou.