Kančí směs se smetanou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 600 g Kančí maso
- 480 g Knedlík kynutý
- 200 g Ledviny - průměr
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Okurky nakládané
- 1 g Bobkový list
- 150 g Zelenina kořenová
- 40 g Mouka polohrubá
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Pepř černý celý
- 200 g Kančí játra
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1000 ml Voda pitná
- 20 ml Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 22 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 309.5 mg
- Draslík 31.4 mg
- Vláknina 4409.7 mg
- Vitamín A 4409.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Přidáme celou kořenovou zeleninu, celou cibuli a vaříme doměkka.
-
2
Vývar přecedíme, veškeré maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu na kostičky, vrátíme do vývaru, okyselíme ooctem. Mouku rozmícháme ve smetaně a vývar zahustíme. Nakonec přisypeme strouhanou kyselou okurku a dovaříme. Před podáváním zjemníme kouskem másla.
-
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.