Divoká husa vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 12 g Sůl
  • 150 g Houby čerstvé
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 30 g Jíška hotová světlá
  • 1200 g Husa divoká
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 163.4 mg
  • Vláknina 3827.3 mg
  • Vitamín A 3827.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou divokou husu rozčtvrtíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením a vaříme zvolna doměkka. Husí maso obereme od kosti, vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby nakrájené na plátky a osmahneme. Vývar zahustíme světlou jíškou, přilijeme smetanu, přidáme houby a povaříme.

  • 2

    Husí maso upravíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu